A legjobb önéletrajz

Az a széles körben elterjedt nézet, miszerint a jó önéletrajz az álláskeresés Alfája és Omegája, azon a munkaerő piacon volt érvényes, amin például egy beszerző pozícióra 934 önéletrajz érkezett, és ebből a tömegből kellett kitűnni, különbözni a többiektől a jelölteknek.

Mára már megváltozott a helyzet – több ezer ember hiányzik a munkaerő piacról, a toborzás önálló szakmává nőtte ki magát, az interjúztatás többé nem székhez, asztalhoz kötött, hanem – ha nem sérti senki személyiségjogát – például Skype-on keresztül is lebonyolítható, sok cég pedig kezdi a szakmai végzettség vagy tapasztalat megkövetelése helyett azokat a munkatársakat keresni, akiket egy-egy pozíció kihívásai érdekelnek.
Tapasztalataink szerint egy önéletrajz akkor „jó”, ha mi, munkaerő közvetítők, megtaláljuk, mert szerepel azokban az adatbázisokban, ahol egy-egy pozícióra a lehetséges jelölteket keressük. Ha már a keresési kritériumoknak egy önéletrajz megfelel, a tanácsadók majd tesznek arról, hogy az önéletrajz „jó” legyen (aktuális, friss, olvasható (a zöld alapon fehér betűket olvasható tesszük fehér alapon fekete betűkkel, levesszük a hangsúlyt a jelöltet büszkévé tevő tudományos kutatásról, és áttesszük a gyakorlati feladatokra, és így tovább).
A jelöltek előtt álló legnagyobb kihívást most sokkal inkább az jelenti, hogy a gyorsan felbukkanó, de az újabb információkkal nagyon gyorsan hátra utasított megjelenések világában vajon a közösségi oldalak, a minden más munkaerő közvetítőt magába foglaló nagy adatbázis, vagy munkaerő közvetítő cégek saját felületei melyik a leginkább célravezető megoldás.

Elérhetőségünk

  • footer_logo
  •   1065 Budapest, Bajcsy-Zsilinszky út 65. II.em 3
  •   +36 70 670 8046
  • cv@personnel.hu

Adatvédelmi nyilatkozat

Mellékelten találja Adatvédelmi Nyilatkozatunk, amelyet letölthet ITT

 

 

 

 

 

 

GYIK

Gyakran ismételt kérdések...


Bővebben